برگزاری دومین نشست تخصصی کرونا و کسب و کارهای آسیب دیده، توسط مرکز ایسپا شعبه همدان
دومین نشست تخصصی «کرونا و کسب و کارهای آسیب دیده، توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه همدان دومین نشست تخصصی «کرونا و کسب و کارهای آسیب دیده» این بار با محوریت گردشگری را با حضور فعالان گردشگری تشکیل داد و به بررسی گردشگری همدان به حین و پس از کرونا پرداخت.
معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر بیان کرد: پیشبینی میشود کاهش ۳۰ درصدی را در حوزه گردشگری طی چند سال آینده داشته باشیم.
مسعود ملکی افزود: کرونا موجب خسارت زیادی در حوزه گردشگری شد و سازمان جهانی گردشگری اعلام کرد ویروس کرونا بین پنج تا هفت سال آینده نیز خسارت خود را به گردشگری وارد خواهد کرد.
وی گفت در علیصدر اگر ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل درآمد داشته باشیم امری مطلوب است. همچنین، شورای جهانی گردشگری اعلام کرده است که اقتصاد جهانی با تهدید روبرو است.
ملکی بیان کرد کشور در تحریم گردشگری است و این موضوع را نمیتوان زیاد به کرونا ربط داد و متأسفانه آمار استقبال از گردشگری کشور پایین است که باید به این بخش توجه بیشتری شود. تحریم گردشگری ضربات زیادی به شرکت علیصدر وارد کرده است. یکی از راهکارها حمایت بخش دولتی است و برای مثال اعطای وام شاید گرهگشا نباشد اما دلگرمکننده است. بخشودگی مالیاتی و عوارض، تداوم ماندگاری فعالیت تاسیسات گردشگری را در پی خواهد داشت. باید در ایام کرونا برای رونق گردشگری، طرح گردشگری محلی و داخلی را اوج دهیم و تقاضا داریم برای جلوگیری از افسردگی شهروندان گردشگری داخلی داشته باشند. در این روزها رسالت گردشگری میتواند توجه به گردشگری داخلی باشد.
رییس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد ایرانگردی و تقویت گردشگری داخلی با رعایت کامل پروتکل بهداشتی میتواند به رونق بخش گردشگری کمک کند و مجلس در حوزه کمک به گردشگری قانون تدوین کند.
حسین قراباغی ادامه داد، در روزهای نخست شیوع کرونا نخستین اماکنی که دادستان دستور به تعطیلی آنها را اعلام کرد تأسیسات گردشگری بود و خساراتی که بخش گردشگری از شیوع این ویروس متحمل شده، ناراحتکننده است و آخرین اماکنی که مجوز بازگشایی را گرفتند نیز تالارها و هتلها بودند که همین امر نشان میدهد بیشترین ضرر را تأسیسات گردشگری متحمل شدند.
وی افزود، اقداماتی نظیر بخشودگی عوارض گردشگری، بخشودگی مالیات و حمل و نقل درونشهری و پرداخت غرامت به اتوبوس و تاکسی وامهای قرضالحسنه و بلاعوضی که به بخش حمل و نقل و دستفروشان داده شد نیز در راستای حمایت از این مشاغل بود. لذا، انتظار میرود دولت و مجلس قوانین خوبی را در این راستا داشته باشند. البته، مجلس به این حوزه کمرنگ ورود کرده و فرایند اجرا را برای دولت که نیازمند تصویب قوانین مستحکمتری است، آسان نکرده است.
قراباغی گفت، رایگان شدن عوارض و پروانه ساخت هتل در همدان را طی چند سال گذشته اتفاق خوبی است و شورای شهر همدان مصوب کرد هتلهایی که در این ماهها متضرر شدند در چند ماهی که تعطیل بودند، مشمول بخشودگی عوارض باشند.
نایب رییس جامعه هتلداران استان همدان نیز گفت: هتلداری شغلی زیان آوری است که هتلداران از درون و بیرون مشکل دارند و شرایط مطلوب نیست. در سالهای گذشته تعداد هتلهای همدان برای جذب گردشگر بیشتر افزایش یافت اما در شرایط کنونی با شیوع ویروس کرونا و سال گذشته با بارش شدید باران فصل گردشگری تعطیل بود و هتلها طی ۲ سال ضرر و زیان زیادی کردند و رو به ورشکستگی پیش میروند.
منصور شعبانیجو ادامه داد،به گفته معاون رییس جمهوری، کرونا ویروسی هزار چهره است و با وجود مشکلات قبلی تبدیل به یک معادله چند مجهولی تبدیل شده که ماندهایم چه کنیم. به دستور دادستان هتلها تعطیل شدند و مسافرتها هم که صفر شد و هتلها ماندهاند با هزینههای فراوان چه کنند؟
وی گفت: نرخنامه هتلها ۲۰ درصد افزایش یافته بود که ضرر و زیانهای قبلی جبران شود اما شرایط کنونی هتلداران را مجبور کرد مکانهای اقامتی را با ۵۰ درصد تخفیف به مراجعه کنندگان تحویل دهند تا حداقل هزینه هتل را کسب کنند اما با این حال ضریب اشغال هتلها بسیار پایین است.
شعبانیجو افزود، انتظار میرود شورای شهر همانطور که در سالهای گذشته عوارض پروانه ساختمانی هتلها را به حداقل و صفر رساند و سرمایهداران را به سمت هتل سازی تشویق کرد در این شرایط نیز به کمک جامعه هتلداری بیاید و هزینه پسماند از هتلها دریافت نشود.
نایب رییس جامعه هتلداران استان همدان در این خصوص افزود: خانه مسافرهای مجاز و غیرمجاز به قدری گردن کلفت شدند که با هتلها رقابت میکنند. خانه مسافرها، هتلها را به چالش کشیدند و دستور قضایی جمع کردن کارتن به دستها کارساز نبود و جمع نشدند.
مدیرعامل آژانس مسافرتی علیصدر مهر نیز در این جلسه گفت: پایه گردشگری در همدان سنتی است و از منظر علمی باید آسیبهای آن بررسی شود. کرونا امتیازهای خوبی برای ما دارد و میتوانیم برخی از زیرساختها را بررسی کنیم.
مصطفی عزیزیان بیان کرد: متولیان گردشگری ترکیه هزینهها را به شدت پایین آوردهاند و این زنگ خطری برای ما است. لذا، باید یک حرکت جمعی در همدان اتفاق بیفتد و همدان به ترکیه ایران تبدیل شود تا با توجه به این که هزینه سفر به همدان ارزان است مردم به این نقطه از کشور سفر کنند. الان بهترین زمان است که گردشگری علمی و پایداری سفر ایجاد و طرحها را به شکلهای سازگاری با کرونا اجرا کنیم.
مدیرعامل توسعه گردشگری ایران و آسیا بیان کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد شرکتهای گردشگری نیروی انسانی خود را بر اثر شیوع کروناویروس از دست دادهاند و در این مدت درآمد بساط گستران همدان از تأسیسات گردشگری بیشتر بوده است.
طبق اتفاقات سال 97 بهنام افتخاریان بیان کرد: در اواخر سال ۹۷ ورود تورهای خارجی به ایران کاهش یافت، نوروز ۹۸ سیل عظیمی اتفاق افتاد، آبان ماه بنزین گران شد و سفرهای داخلی از مدار خارج شد، دیماه هواپیمای اوکراینی سقوط کرد و تمام تورهای ورودی به ایران کنسل شد و پس از آن با شیوع کرونا همراه بود که تمام این اتفافات تأثیر زیادی در حوزه گردشگری داشت. وی با اظهار اینکه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمدهای بزرگ گردشگری در ایام نوروز است، اضافه کرد: در دوره 1ساله ذکر شده گردشگری روزهای پرحاشیه و سختی را طی کرد، راهنماها و آژانسها کم کار شدند و مهمانان هتلها کنسل شد.
وی گفت: گردشکری داخلی هم یکسان با شرایط جهانی است اما باید پیش و پس از این بازه و میزان اندوخته این حوزه را هم در نظر بگیریم، مثلاً هتلهای ما در بهمنماه ۹۸ چقدر اندوخته داشتهاند؟
مدیر عامل توسعه گردشگری ایران و آسیا با تأکید بر این که مسافر کم حجم پر درآمد داخلی و خارجی باید جایگزین مسافر پر حجم کم درآمد شود، گفت: متأسفانه برای جذب مسافر برنامهریزی نداشتیم و هیچ یک از وعدههایی که درباره وام، بیمه بیکاری و مالیات به تأسیسات گردشگری داده شده عملی نشده است.
نظر شما :