برگزاری دومین نشست مجازی (وبینار) پیدا و پنهان جامعه در زمان تاجداری کرونا ویروس توسط جهاددانشگاهی همدان

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۲۷ کد : ۳۰۶۴۱ فرهنگی
برگزاری دومین نشست مجازی (وبینار) پیدا و پنهان جامعه در زمان تاجداری کرونا ویروس توسط جهاددانشگاهی همدان

دومین نشست مجازی (وبینار)از سلسله نشست های پیدا و پنهان جامعه در زمان تاجداری کرونا ویروس با محوریت خانواده و کرونا به همت مرکز افکار سنجی ایسپای همدان، روابط عمومی جهاددانشگاهی استان و همکاری مرکز افکار سنجی ایسپای کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، دومین وبینار مجازی پیدا و پنهان جامعه در زمان تاجداری کرونا ویروس با محوریت خانواده و کرونا ویروس سه شنبه مورخ 21 اردیبهشت ماه برگزار شد.

معصوم آقازاده در این نشست اظهار کرد: زمانی که یک فرد با کارهایی مواجه شود که فراتر از دایره راحتی آن است، انجام آن کارها برایش سخت بوده و به راحتی نمی‌تواند آنها را انجام دهد و برای انجامشان باید توجه و انرژی بیشتری داشته باشد، با چالش‌ها و تعارض‌هایی در زندگی مواجه می‌شود که این چالش‌ها نسبی هستند و براساس توانمندی افراد طبقه بندی می‌شوند.

وی با بیان اینکه تعارض‌ها واقعیتی از زندگی هستند که در تمام سطوح زندگی از گذشته‌های دور با ما بوده و در تاریخ هم افراد به دلایل مختلف با هم درگیر بودند و هستند، تصریح کرد: تعارض زمانی ایجاد می‌شود که در میان طرفین اختلافی وجود داشته باشد یعنی یک طرف ایده‌های طرف مقابل را قبول نداشته و به همین علت ناسازگاری ایجاد میشود.

آقازاده با بیان اینکه درگیری چند سطح دارد، خاطرنشان کرد: درگیری و تعارضات ممکن است فردی باشد و شخص با خودش درگیر باشد یا بین فردی و بین ملت‌ها باشد. تعارضات مراحلی دارند که اگر بشود آنها را از مراحل اول شناسایی کرد، آن وقت ما با بحران احتمالی مواجه نمی‌شویم. ما اول "ناراحتی" داریم، مرحله بعد "سوءتفاهم" است و در این مرحله ممکن است انگیزه‌ها اشتباه گرفته شود، مرحله بعد تنش است و روابط با نگرش‌های منفی باعث می‌شود احساس شما نسبت به طرف مقابل بد شود و در نهایت بحران پیش می‌آید.

آقازاده خاطرنشان کرد: کرونا به ما تلنگری وارد کرد و آن این بود که ما در مواجهه با بیماری‌های اپیدمیک آموزش کمی داریم و همین مسئله باعث ایجاد تعارضاتی بین خانواده ها شده؛ به عنوان مثال آمار خشونت های خانگی در ایام پاندمی کرونا افزایش یافته و دبیر کل سازمان ملل نیز این مسئله را مطرح کرد. پلیس فرانسه اعلام کرد که در این ایام خشونت خانگی سه برابر شده، در انگلستان تماس تلفنی و قربانیان ۲۰ درصد و در تگزاس ۳۵ درصد افزایش یافته و آمار طلاق نیز در چین رو به افزایش بوده البته در ایران آمار رسمی دقیقی در این زمینه نداریم اما براساس داده‌های جمع‌آوری شده ۱۶ درصد خانوارها با افزایش تعارضات در این ایام مواجه شدند که ۶۴ درصد آن تعارضات بین زن و شوهر بوده است.

دکتر نسیبه زنجری عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با بیان اینکه تنهایی و احساس افسردگی اصلی ترین چالش سالمندان ایرانی در ایام پاندمی کرونا است، اظهار کرد: از انتهای سال ۲۰۱۹ که این پاندمی به وجود آمد، یک هراس جمعی شکل گرفت و در حال حاضر بیش از ۱۵۹ میلیون ۶۱۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و ۲۲۲ کشور درگیر آن هستند و در ایران نیز بیش از دو میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند و ۷۵ هزار مرگ ناشی از کووید ۱۹ نیز به ثبت رسیده است.

زنجری با بیان اینکه نرخ مرگ و میر در سالمندان بیشتر است، تصریح کرد: در مطالعاتی که انجام شده بیش از ۸۰ درصد مرگ های کرونا برای سالمندان است و این آمار می تواند به دلایل پزشکی و ایمنی پایین بدن سالمندان باشد و از طرفی همزمانی بیماری در سالمندان، ریسک بستری شدن را افزایش می‌دهد. در اینجا سالمند به معنای افراد بالای ۶۰ سال بوده که یک عدد قراردادی است و در افراد متفاوت با هم فرق دارد و لزوماً نمی توانیم بگوییم هر فرد بالای ۶۰ سال سالمند است چراکه ممکن است یکی از ۷۰ سالگی به بعد احساس کند شدن عملکرد داشته باشد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این دوران پاندمی برای سالمندان به وجود آمد، اطلاعات نادرست و غیرموثقی بود که باعث ترس سالمندان شد، اطلاعات مختلف و متعددی به ویژه در اوایل پاندمی درباره سالمندان شنیده می شد و این تنوع اطلاعات خودش یک ترس بیشتری ایجاد می کرد و باعث خودغفلتی می شد چراکه سالمندان اطلاعات نادرستی دریافت می کردند، بروز نبودند و قرنطینه  باعث انزوای اجتماعی بیشتر سالمندان شد.

زنجری خاطرنشان کرد: نخستین اولویتی که در این ایام باید بررسی شود، مدیریت کووید ۱۹ و رعایت مراقبت‌های درمانی است چراکه در این ایام نظم مراجعه به پزشک و مصرف داروی سالمندان بهم ریخته و بحث اجتماعی نیز یکی از مهمترین مسائلی است که باید بررسی شود چراکه شرایط موجود موجب افزایش خشونت خانگی علیه سالمندان، بی توجهی نسبت به آنها و یک سری تبعیضات در زمینه استفاده از لوازم دیجیتال و تعارضات بین نسلی شده البته مهمترین چالش سالمندان در این ایام "تنهایی" است.

وی ادامه داد: احساس تنهایی خیلی مهم است و انزوا احساس تنهایی و افسردگی را بیشتر می کند، از طرفی ۲۶ تا ۵۰ درصد ریسک ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهد و منجر به سوءتغذیه نیز می‌شود چراکه سالمندان در تنهایی غذای درستی نمی‌خوردند. مطالعات طولی که در آمریکا انجام شده نشان می‌دهد مشکلات تنهایی در پاندمی به مرور زمان بیشتر شده است.

زنجری خاطرنشان کرد: تفاوت بین نسل سالمندان و جوانان در ایران زیاد است چراکه سرعت تغییر در ایران زیاد بوده و در این سال‌ها تغییر زیادی بین والدین سالمند با جوان ترها ایجاد شده‌است. طبق داده‌های به دست آمده از فرزندان سالمندان در ایران، بیشتر مشکلات آنها تنهایی، عدم تعامل، مشکلات مالی، سلامت جسمانی، افزایش درد و بیماری، ترس و نگرانی از کرونا و نگرانی از ابتلای فرزندان، مشکل روانی، افسردگی، اختلال خواب، سوگ از دست دادن افرادی که نتوانستند در مراسم سوگواری آنها حضور پیدا کنند، بوده و اختلاف خانوادگی جزء کمترین موارد مطرح شده بوده است.

انتهای پیام


نظر شما :