دیدار و تجلیل از پیرغلامان حسینی استان توسط جهاددانشگاهی همدان

۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۷ کد : ۳۵۶۰۷ فرهنگی
در آستانه اربعین حسینی رئیس جهاددانشگاهی همدان به همراه معاونین خود با حضور در حسینیه جولان از قدیمی ترین هیئت های مذهبی همدان با دو تن از پیرغلامان حسینی دیدار و از آنان تجلیل کرد.
دیدار و تجلیل از پیرغلامان حسینی استان توسط جهاددانشگاهی همدان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، حسین شریفی یکی از پیرغلامان حسینی همدان که سرپرستی هیئت‌های حسینی استان را نیز بر عهده دارد گفت: از ایام طفولیت در هیئت‌ها فعالیت می‌کردم و شاید بتوان گفت در اصل در آن متولد شدم، آن زمان هیئت و روضه امام حسین(ع) در همه منازل اقوام و بستگان برگزار می‌شد، از سن پنج سالگی در هیئت‌ها به جمع‌آوری استکان مشغول و کفش جفت کن عزاداران امام حسین(ع) بودم.

شریفی توضیح داد: از قدیم حرکت دسته‌های عزاداری و هیئت‌ها قوانینی داشت، به این صورت که ابتدا پرچم هیئت قرار می‌گرفت و سپس ریش‌سفیدها پشت پرچم، بعد از آن کودکان بالای پنج سال حرکت می‌کردند که به آن‌ها هیئت حضرت علی‌اصغر(ع) می‌گفتند و ذکر «الا ای بلبل عالی چرا دیگر نمی‌نالی در این گهواره خالی علی لای علی لای» را زمزمه می‌کردند.

وی ادامه داد: بعد از هیئت حضرت علی‌اصغر(ع)، حرکت حجله حضرت قاسم(ع) بود که نوجوانان ۱۲ ساله اطراف آن ذکر می‌گفتند، سپس حجله حضرت علی‌اکبر(ع) بود و سپس اسب ذوالجناح با یک پرچم سفید، سپر و شمشیر، یک جفت چکمه و مقداری ماده قرمزرنگ شبیه خون تزیین می‌شد و یک تعداد از میانسالان درشت هیکل هیئت با لهجه ترکی می‌گفتند «سنه قربان ذوالجناح».

این پیرغلام حسینی اضافه کرد: بعد از ذوالجناح، هیئت زنجیرزنان بود که آن‌ها هم ذکر مخصوصی داشتند، سپس هیئت سقا و بعد از آن علامت قرار داشت و همه کسانی که سینه‌زنی می‌کردند پشت آن حرکت می‌کردند.

شریفی اظهار کرد: پیشکسوتان هیئت نسبت به دیگر اعضا از یک پدر هم دلسوزتر و مهربان‌تر بودند و هنگامی که وارد هیئت می‌شدید جمعی چند نفره از اعضای جوان هیئت اطراف بزرگان نشسته بودند و به سخنان آن گوش و گریه و زاری می‌کردند و اصلاً نیازی به مداح نبود.

وی به سرپرستان هیئت‌های مذهبی توصیه کرد: اهالی هیئت باید تقوا را از همه لحاظ رعایت کنند، سرپرست هیئت‌های مذهبی و همه شرکت‌کنندگان در مراسم آگاهانه می‌آیند و تمام جوانب کار را در نظر می‌گیرند و امروز هم که دیگر خیلی از این افراد دارای تحصیلات عالیه هستند.

این پیرغلام حسینی در پایان گفت: تنها خواسته‌ام از امام حسین(ع) این است که این نعمت نوکری را از من نگیرد و خدا را به امام حسین(ع) قسم می‌دهم که این ارادت قلبی نسبت به ائمه اطهار(ع) را از بنده نگیرد.

در ادامه حسن صباغی، دیگر پیرغلام حسینی که متولد سال ۱۳۳۰ در همدان است، گفت: از هشت سالگی توفیق خدمت در دستگاه حضرت سیدالشهدا(ع) را دارم و حدود ۴۰ سال پیش به توصیه دوستان شروع به قرائت شعر در وصف ائمه اطهار(ع)

وی با ابراز نگرانی از وضعیتی که به علت کرونا پیش آمده است گفت، کرونا باعث شده ۶۰ درصد هیئت های مذهبی تعطیل شوند و الباقی بسیار خلوت باشند و این آسیب وارد شده در طی این دو سال است.

این پیرغلام حسینی در پایان گفت: تنها افتخار بنده این است که در بین مردم ما را بهعنوان نوکر امام حسین(ع) قبول دارند و کفش جفت‌کن هیئتی‌ها هستم.

در پایان این دیدار رئیس جهاددانشگاهی همدان با اهدای تابلویی منقش به صلوات بر محمد و آل محمد از این پیرغلامان تجلیل و قدردانی کرد.

انتهای پیام


نظر شما :