برگزاری همایش تدوین برنامه‌های جامع تالاب آق گل که با مشارکت جهاددانشگاهی واحد همدان و اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان

۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۰ کد : ۸۸۱۱ آموزشی
برگزاری همایش تدوین برنامه‌های جامع تالاب آق گل که با مشارکت جهاددانشگاهی واحد همدان و اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، معاون امور اقتصادی استانداری همدان دوشنبه 20 خرداد در همایش تدوین برنامه‌های جامع تالاب آق گل که با مشارکت جهاددانشگاهی واحد همدان و اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان برگزار شد، با اشاره به پیگیری محیط ‌زیست از برنامه‌های عملیاتی استان در مسیر توسعه پایدلر گفت: رسیدگی به حفظ تالاب آق گل یک مسأله جهانی است و برای رسیدن به توسعه پایدار باید به آق گل توجه بیشتری شود.

ظاهر پورمجاهد با اشاره به اهمیت محیط‌زیست در تبیین برنامه راهبردی در استان همدان بیان کرد: تلاش بر این است تا از همه امکانات موجود در استان برای احیاء تالاب آق گل استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: تالاب آق گل هم از اعتبارات جهانی بهره‌مند بوده و هم در طرح‌های ملی اعتباری را به خود اختصاص داده که باید با هدایت برنامه‌های عملیاتی به این سمت‌وسو مسیر تحقق اهداف را سپری کنیم.

پورمجاهد انجام اقدامات حول محور کارشناسی شده در حوزه آق گل را مقدم بر سایر امور دانست و افزود: زمانی که کار کارشناسی در این حوزه رها و منابع کارآمد بدون کارشناسی وارد شوند، مشکلات عدیده‌ای پدیدار خواهد شد.

وی از برگزاری کارگاه‌های تخصصی در حوزه آبگیری تالاب آق گل در استان همدان خبر داد و گفت: تدوین برنامه‌های منسجم با نگاه کارشناسی در حوزه آبخیزداری و آبگیری تالاب آق گل از دیگر اقدامات انجام‌شده در استان همدان است.

معاون استاندار همدان پیمودن مسیر توسعه در استان را با انسجام مدیریتی خوبی همراه خواند و تصریح کرد: تدوین برنامه اجرایی با ادله کارشناسی باید انجام شود که در همین راستا برنامه‌های استانی مربوط به محیط‌زیست به‌خوبی صورت گرفته است.

وی حضور رسانه‌ها را اساس مشارکت برنامه‌ها در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی همه‌جانبه خواند و گفت: تالاب آق گل یک پتانسیل ویژه در مرز استان همدان و مرکزی است که با بهره‌برداری درست می‌تواند منفعت بسیاری برای دو استان داشته باشد.

پورمجاهد ادامه داد: آبگیری 100 درصدی تالاب آق گل با مساحتی افزونبر 830 هکتار می‌تواند در حوزه اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری یک فرصت استثنایی باشد که با مدیریت به‌جا به سوددهی برسد.

وی نگاه ملی به تالاب را یک فرصت دانست و اذعان کرد: استفاده درست از منابع و گذر از دیدگاه‌های لحظه‌ای در حفظ منابع ملی می‌تواند سرمایه‌ها را برای آیندگان محفوظ دارد و توسعه پایدار را به بار آورد.

فرماندار خنداب در همایش تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب آق گل که با همت جهاد دانشگاهی و اداره کل محیط زیست استان برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 70 کیلومتر از رودخانه قره چای از شهرستان خنداب گذشته که  این رود در 10 سال گذسته کاملا خشک بوده و امسال آبگیری شده است.

عبدالرضا حاجی علی بیگی همچنین در دامه با اشاره به  برداشت بیش از حد مجاز حق آبه بران از رودخانه و مشکلات خشکسلپالی رود گفت: مهندسی بستر رودخانه قره چای به گونه بوده که با برداشت های غیر مجاز و مسیر بسته آن به سمت تالاب اجازه جاری شدن آب رودخانه به سمت تالاب را نداشته است.

وی تصریح کرد: از سال 94 به بعد با طراحی های جدید و اجازه کشاورزان موفق شدیم آب را در بسیر رودخانه جاری کرده و با بستن دهنه های خروجی امیدی به اقتصاد مبتنی بر کشاورزی شهرستان خنداب داده شد.

فرماندار خنداب با بیان اینکه تالاب آق گل هیچ گونه حق آبه مشخصی از گذشته تا کنون نداشته است افزدو: تالاب آق گل در گذشته با بارش های سالانه و پس آب زمین های کشاورزی مجاور و همچنین رودهای محلی آبگیری میشد واز  رودخانه قره چای به دلیل مسدود بودن مسیر آبی به بستر تالاب جاری نمیشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سیلاب اخیر 300 متر مکعب آب دپی شده رودخانه قره چای به حرکت به سمت تالاب باعث آبگیری تالاب شده و 800 هکتار مساحت تالاب با مدیریت سیلاب های امسال آبگیری شده است.

حاجی علی بیگی گفت: تحلیل ذینفعان باید توسط مدیران مدیریت شود و از فضای رسانه ای به دور باشد زیرا هرگاه فضای رسانه ای وارد کار شده کار را خراب کرده است.


نظر شما :