مسئول اشتغال جهاد دانشگاهی همدان: با استفاده از الگوهای نوین در مشاغل خانگی خرد فرصت اشتغال زنان سرپرست خانوار فراهم می شود.

۰۹ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۴۷ کد : ۱۳۶۱۳ آموزشی
مسئول اشتغال جهاد دانشگاهی همدان: با استفاده از الگوهای نوین در مشاغل خانگی خرد فرصت اشتغال زنان سرپرست خانوار فراهم می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان،امروزه پدیده خانوارهای زنان سرپرست به دلایل مختلف در سراسر کشور رو به فزونی است اغلب این خانوارها دارای مشکلات عدیده ای  هستند، به گونه ای که افزونی زنان سرپرست خانوار به صورت معضلی اجتماعی مطرح می شود.

 این گروه از زنان اغلب با عوامل آسیب زایی همچون تبعیضات فرهنگی، ضعف دسترسی به فرصت‌های شغلی، بی سوادی یا کم سوادی، نداشتن درآمد مستمر و مشکلات روحی و روانی مواجه می باشند که در صورت فقدان حمایت های همه جانبه هزینه های آسیب زایی را به جامعه تحمیل خواهند کرد.        

بر این اساس از زمانی که نقش نان آوری خانواده به هر دلیلی به یک باره برعهده زنان گذاشته می‌شود، آنان را به یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه تبدیل می‌کند در این موقعیت زنان علاوه بر نقش های متداول زن در خانواده متولی نقشه های مربوط به «سرپرستی خانوار» یعنی دو رکن اصلی «تامین معیشت» و «اداره مدیریت خانوار» نیز می‌شوند و در این مسیر با موانعی روبرو خواهند شد که برای گذر از این موانع باید توانمند شوند.         

حالا به تازگی با طرحی که امور بانوان ریاست جمهوری پیمانکار آن است و اداره کار و رفاه اجتماعی ناظر بر چگونگی اجرای آن است و جهاد دانشگاهی تسهیل گر اجرا، قرار است زنان سرپرست خانوار در یک طرح جامع توانمند برای ایجاد اشتغال و ورود به بازار کار شوند.

مسئول اشتغال جهاد دانشگاهی همدان، در گفتگو با روزنامه همدان پیام سه شنبه 5 آذر، در این خصوص گفت، براساس تفاهم نامه امضا شده با دفتر امور بانوان و خانواده وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در استان همدان نیز چون ۲۳ استان دیگر کشور اجرایی و عملیاتی می شود.         

محمد رضاییان با بیان اینکه در سال گذشته در ۹ استان کشور به صورت پایلوت این طرح اجرا شد و زمینه اشتغال ۶ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار فراهم آمد گفت نتایج اجرای این طرح بسیار مهم و با ارزش است به طوری که ۳۳ هزار نفر در قالب ۱۵۰ خوشه کسب و کار مشغول فعالیت شده و ما به راحتی می توانیم با توجه به مزیت نسبی طرح های اجرایی را در حوزه مشاغل خانگی اشتغال ایجاد کنیم. 

وی افزود در جهاد دانشگاهی با توجه به مزیت استان فعالیت های اولیه را با همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت نام متقاضیان و جمع آوری اطلاعات از جامعه هدف انجام دادیم و تلاش می‌کنیم تا در قالب طرح‌های تولیدی و پشتیبان محصولات متنوعی تولید و روانه بازار مصرف شود.          

رضاییان با اشاره به اینکه مزیت های شغلی استان در صنعت چرم، پوشاک، سفال و سرامیک است بیان ک/رد، نخستین گروه از زنان خانوار که جامعه آماری ۱۹ نفری را به خود اختصاص دادند در این طرح شرکت داشتن تحت آموزش قالیبافی قرار گرفتند.            

وی افزود این زنان اگرچه بیمه ندارند اما برتری که در اجرای این طرح است حمایتی است که از این زنان تا زمان پیوستن به بازار کار می شود.      

وی افزود، در این طرح افرادی را شناسایی و معرفی می کنیم که توانایی و مهارت خاصی داشته باشند که اگر روی آنها سرمایه‌گذاری کنیم تا ۲۰ سال آینده بتوانند معیشت خانواده خود را تامین کنند تا نتیجه کار این شود که این بانوان بتوانند معیشت خانواده شان را تامین کنند و حتی در مواردی این افراد خانواده خود را نیز درگیر کار می‌کنند و اشتغال خانگی به اشتغال خانوادگی تبدیل می شود.           

رضاییان با بیان اینکه در این طرح بیمه و وام وجود ندارد گفت، وام دادن بدهی ایجاد می‌کند و این بدهی کمکی به توانمند سازی و اشتغال نخواهد کرد همچنین افراد می‌توانند به طور خویش فرما خودشان را بیمه کنند. از مزایای دیگر طرح عدم وابستگی به سازمان‌های حمایتی و کیفیت محصول متناسب با بازار است و این موجب توانمندی زن سرپرست خانوار می شود.            

وی خاطرنشان کرد مشاوره و آموزش اتصال به بازار با شبکه سازی سه دستاورد این طرح برای زنان سرپرست خانوار است که نتیجه آن درآمد پایدار و کسب و کار مستقل برای فرد است.      

وی افزود فرد بدون تجربه تخصص و انگیزه نمی‌تواند از این طرح بهره‌ای داشته باشد و مشاوره و آموزش در زمینه بسته بندی، ایده پردازی، خلاقیت، قوانین و اصل آموزش تخصصی توسط پیشران، به عنوان یک آموزش بسیار ارزشمند و تجربی مزایای اصلی طرح هستند.


نظر شما :