چاپ مقاله پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال همدان در فصلنامه تخصصی سرامیک ایران

۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۷ کد : ۲۱۷۶۰ پژوهشی
چاپ مقاله پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال همدان در فصلنامه تخصصی سرامیک ایران

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، مقاله پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال همدان  با عنوان "سنجش میزان سرب در لعاب های سفال و سرامیک"در فصلنامه تخصصی سرامیک ایران به چاپ رسید.

مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان ضمن اعلام این خبر گفت:  امروزه استاندارد سازی محصولات سفالی که برای طبخ و نگهداری مواد غذایی استفاده میشود، از اهمیت فراوانی برخوردار است. بنابراین، اندازه­ گیری سرب آزادشده از لعابها بسیار حائز اهمیت است و باید مورد بررسی و کنترل قرار گیرد. وی افزود، استاندارد سازی محصولات سفالی می تواند کمک شایانی به کیفیت محصولات و رونق اقتصادی کارگاه ها و تولیدی های این صنعت نماید.

حسینی کیا اظهار کرد: مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان در قالب یک طرح پژوهشی خویش فرمایی اقدام به  تحقیقات لازم در این زمینه نمود که منجر به چاپ این مقاله پژوهشی شد.

وی در ادامه با بیان اینکه در اغلب نقاط دنیا استفاده از لعاب های سربی دماپایین منسوخ و ممنوع شده است، یادآور شد: باید با بالا بردن دمای پخت بدنه نیاز به لعا‌ب‌های سربی را کاهش داده و تلاش شود از لعاب‌هائی که از قبل فریت شده‌اند ولی حاوی سرب هستند استفاده نموده که این راه حل یکی از روش های مناسب پایین آوردن خطرات سرب است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان اظهارکرد: همچنین پیشنهاد می شود با توجه به اینکه اغلب کارگاه های تولید سفال و سرامیک به خاطر تطابق این نوع لعاب ها با بدنه های لعابدار ازنظر ترک خوردگی لعاب در سطح بدنه لعاب دار و به جهت کیفیت پخت بهتر که لعاب های پایه سربی دارند، (به دلیل صرفه اقتصادی بالاتر ) اکسید سرب لازم را از شمش سرب تهیه می کنند به راحتی در معرض خطرات تماس و استشمام سرب قرار دارند، از فریت سربی استفاده نمایند.

حسینی کیا خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده از این تحقیق را  حاکی از آن دانست که سرب آزادشده از لعابهای با رنگبندی مختلف با حد مجاز و تعیین­ شده توسط سازمان بین ­المللی استانداردها (ISO) فاصله دارد و باید میزان آزادسازی آن در این لعابها با اصلاح فرمولاسیون لعابها کاهش پیدا کند.

مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان ادامه داد: با توجه به نتایج بدست آمده ساخت لعاب های جایگزین در دستور کار این مرکز قرار گرفت و موفقیت های در این زمینه نیز حاصل شده است.

حسینی کیا در پایان خاطر نشان کرد: این مرکز آمادگی این را دارد که نتایج تحقیقات خود را در قالب لعاب های جایگزین در اختیار تولیدکنندگان این محصولات قرار دهد.

 


( ۱ )

نظر شما :