هم‌اندیشی مدیران و معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها به همت جهاددانشگاهی همدان

۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۱ کد : ۸۳۰۵۶ اخبار جدید
به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد همدان نشست هم‌اندیشی «آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های استان همدان» یکشنبه ۳۱ فروردین با حضور معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه‌های استان با محورهای آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها و ارائه راهکار در سالن کنفرانس جهاددانشگاهی برگزار شد.
هم‌اندیشی مدیران و معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها به همت جهاددانشگاهی همدان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، رئیس جهاددانشگاهی استان در این نشست با اشاره به تغییر نسل و تغییر دیدگاه و ذائقه‌ای دانشجویان اظهار کرد: باید حتما ضمن آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی موجود، مطالعه و پژوهش به منظور طراحی برنامه‌های جدید انجام گیرد.

مهدی میرزاپور با بیان اینکه باید به صورت دوره‌ای برونداد و تأثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی بر روی دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: با انجام کار پژوهشی و بررسی و آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی می‌توان کارهای فاخر زیادی انجام داد که از جاذبه و تأثیرگذاری بالا هم برخوردار باشد.

وی با اشاره به نبود نیروهای متخصص در حوزه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، کمبود بودجه و در اولویت نبود حوزه فرهنگ و فعالیت موازی نهادهای فرهنگی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: باید با تجمیع ظرفیت‌های موجود و هم‌افزایی در حوزه فرهنگ ضمن عمق‌بخشی به برنامه‌ها، از انجام کارهای روتین و تکراری پیشگیری کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی همدان خواستار برگزاری جلسات بیشتر با حضور معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها به منظور واشکافی مسائل و آسیب‌های پیش‌روی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها شد تا در نهایت خروجی آن با اجرای برنامه‌های مؤثر در ترم آینده همراه شود.

گفتنی است؛ عدم وجود اطلس جامع فرهنگی، عدم آگاهی مدیران دانشگاه‌ها با حوزه فرهنگی، عدم تعریف واضح و مشخص در زمینه فعالیت‌های فرهنگی، در اولویت نبودن امور فرهنگی، عدم توجه به محتوا و به‌روز نبودن برنامه‌های فرهنگی، نبود معیار سنجش کیفیت برنامه‌های فرهنگی و بی‌کارکرد و بی‌کیفیت بودن فعالیت‌های فرهنگی از جمله دغدغه‌های مطرح شده از سوی معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها بود.

اختصاص بودجه‌های فرهنگی، توجه به هوش مصنوعی و فضای مجازی، آموزش متولیان فرهنگی، استفاده از ظرفیت متخصصان حوزه‌های مختلف به منظور تحقیق و مطالعه برای انجام برنامه‌های جدید فرهنگی، روشن شدن چشم‌انداز، نیازسنجی، ایجاد فضای گفتمان، به میدان آوردن خانواده‌های دانشجویان در انجام امور فرهنگی، دغدغه‌مند کردن دانشجویان، توجه شورای فرهنگ عمومی استان به دانشگاه‌‌ها و واگذاری امور فرهنگی به دانشجویان از جمله راهکارهای پیشنهادی در این نشست بود.


( ۱ )

نظر شما :